Pałac Myślęta

Firmowa Kolacja Wigilijna19.11.2024

 

Firmowa Kolacja Wigilijna

Przeżyj firmową wigilię w Restauracji Pałac Myślęta
Wigilia firmowa to doskonała okazja na integrację oraz budowanie relacji ze swoimi pracownikami. By Twoi Współpracownicy mogli poczuć klimat i radość Świąt, przygotowaliśmy dla Was specjalne, bożonarodzeniowe menu – w różnych wariantach.
To już ten czas by zaplanować spotkanie współpracowników w świątecznej atmosferze przy stole wypełnionym tradycyjnymi potrawami. Nasze trzy indywidualne sale zapewnią Wam kameralną atmosferę a rozbrzmiewająca w tle świąteczna muzyka pozwoli nastroić się na nadchodzące święta
Zorganizuj wyjątkową Wigilię w Pałacu Myślęta i pozwól nam zająć się resztą! Skontaktuj się z nami i zarezerwuj termin Twojej wigilii firmowej!
Serdecznie zapraszamy🎄

MENU WIGILIJNE NR 1

cena 160 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):

– Barszcz czerwony na zakwasie z ręcznie robionymi uszkami z kapustą i grzybami

– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami

– Zupa grzybowa ze swojskim pieczywem

– Żurek na zakwasie z jajkiem i biała kiełbasą

– Rosół ze swojskim makaronem

Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):

– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie

– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– Kaczka pieczona z jabłkami

– Tradycyjny kotlet schabowy

– Smażony filet z pstrąga

– Gulasz wieprzowy z warzywami

– Pierogi z kapustą i grzybami

– Pierogi ruskie

– Ryba w cieście piwnym

– Łosoś w cieście francuskim

– Zrazy wołowe w sosie własnym

– Bitki wołowe w sosie z grzybami

Dodatki ( po dwa do wyboru):

Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż, puree z selera, puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulką i masłem

Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria

Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :

Stół słodkości

ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, makowiec, piernik, pierniczki

owoce

kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe, kompot

 

MENU WIGILIJNE NR 2

cena 180 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru)

– Barszcz czerwony na zakwasie z ręcznie robionymi uszkami z kapustą i grzybami

– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami

– Zupa grzybowa ze swojskim pieczywem

– Żurek na zakwasie z jajkiem i biała kiełbasą

– Rosół ze swojskim makaronem

Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):

– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie

– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– Kaczka pieczona z jabłkami

– Tradycyjny kotlet schabowy

– Smażony filet z pstrąga

– Gulasz wieprzowy z warzywami

– Pierogi z kapustą i grzybami

– Pierogi ruskie

– Ryba w cieście piwnym

– Łosoś w cieście francuskim

– Zrazy wołowe w sosie własnym

– Bitki wołowe w sosie z grzybami

Dodatki ( po dwa do wyboru):

Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż, puree z selera, puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulką i masłem

Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria

Zimne przekąski ( 5 do wyboru)

– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico

– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami

– sałatka ze śledziem na bazie jogurty naturalnego

– mocarella z pomidorkami

– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre

– sałatka z kurczakiem na bazie majonezu i świeżego ogórka

– półmiski wędlin regionalnych

– pasztet z dziczyzny

– sałatka jarzynowa

– ryba w occie

– skrzydełka w occie

– bigos

– krokiety z kapustą i grzybami

Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :

Stół słodkości

ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, makowiec, piernik, pierniczki

owoce

kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe, kompot

MENU WIGILIJNE NR 3

cena 220 zł/osoby

– Barszcz czerwony na zakwasie z ręcznie robionymi uszkami z kapustą i grzybami

– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami

– Zupa grzybowa ze swojskim pieczywem

– Żurek na zakwasie z jajkiem i biała kiełbasą

– Rosół ze swojskim makaronem

Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru): OBIAD ( 3 DANIA DO WYBORU) I KOLACJA ( 3 DANIA DO WYBORU)

– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie

– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– Kaczka pieczona z jabłkami

– Tradycyjny kotlet schabowy

– Smażony filet z pstrąga

– Gulasz wieprzowy z warzywami

– Pierogi z kapustą i grzybami

– Pierogi ruskie

– Ryba w cieście piwnym

– Łosoś w cieście francuskim

– Zrazy wołowe w sosie własnym

– Bitki wołowe w sosie z grzybami

Dodatki ( po dwa do wyboru):

Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż, puree z selera, puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulką i masłem

Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria

Zimne przekąski ( 5 do wyboru)

– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico

– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami

– sałatka ze śledziem na bazie jogurty naturalnego

– mocarella z pomidorkami

– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre

– sałatka z kurczakiem na bazie majonezu i świeżego ogórka

– półmiski wędlin regionalnych

– pasztet z dziczyzny

– sałatka jarzynowa

– ryba w occie

– skrzydełka w occie

– bigos

– krokiety z kapustą i grzybami

Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :

Stół słodkości

ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, makowiec, piernik, pierniczki

owoce

kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe, kompot

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Dowiedz się więcej.