Firmowa Kolacja Wigilijna19.11.2024
Przeżyj firmową wigilię w Restauracji Pałac Myślęta
Wigilia firmowa to doskonała okazja na integrację oraz budowanie relacji ze swoimi pracownikami. By Twoi Współpracownicy mogli poczuć klimat i radość Świąt, przygotowaliśmy dla Was specjalne, bożonarodzeniowe menu – w różnych wariantach.
To już ten czas by zaplanować spotkanie współpracowników w świątecznej atmosferze przy stole wypełnionym tradycyjnymi potrawami. Nasze trzy indywidualne sale zapewnią Wam kameralną atmosferę a rozbrzmiewająca w tle świąteczna muzyka pozwoli nastroić się na nadchodzące święta
Zorganizuj wyjątkową Wigilię w Pałacu Myślęta i pozwól nam zająć się resztą! Skontaktuj się z nami i zarezerwuj termin Twojej wigilii firmowej!
Serdecznie zapraszamy🎄
MENU WIGILIJNE NR 1
cena 160 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):
– Barszcz czerwony na zakwasie z ręcznie robionymi uszkami z kapustą i grzybami
– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami
– Zupa grzybowa ze swojskim pieczywem
– Żurek na zakwasie z jajkiem i biała kiełbasą
– Rosół ze swojskim makaronem
Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):
– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie
– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– Kaczka pieczona z jabłkami
– Tradycyjny kotlet schabowy
– Smażony filet z pstrąga
– Gulasz wieprzowy z warzywami
– Pierogi z kapustą i grzybami
– Pierogi ruskie
– Ryba w cieście piwnym
– Łosoś w cieście francuskim
– Zrazy wołowe w sosie własnym
– Bitki wołowe w sosie z grzybami
Dodatki ( po dwa do wyboru):
Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż, puree z selera, puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulką i masłem
Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria
Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :
Stół słodkości
ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, makowiec, piernik, pierniczki
owoce
kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe, kompot
MENU WIGILIJNE NR 2
cena 180 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru)
– Barszcz czerwony na zakwasie z ręcznie robionymi uszkami z kapustą i grzybami
– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami
– Zupa grzybowa ze swojskim pieczywem
– Żurek na zakwasie z jajkiem i biała kiełbasą
– Rosół ze swojskim makaronem
Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):
– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie
– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– Kaczka pieczona z jabłkami
– Tradycyjny kotlet schabowy
– Smażony filet z pstrąga
– Gulasz wieprzowy z warzywami
– Pierogi z kapustą i grzybami
– Pierogi ruskie
– Ryba w cieście piwnym
– Łosoś w cieście francuskim
– Zrazy wołowe w sosie własnym
– Bitki wołowe w sosie z grzybami
Dodatki ( po dwa do wyboru):
Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż, puree z selera, puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulką i masłem
Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria
Zimne przekąski ( 5 do wyboru)
– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico
– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami
– sałatka ze śledziem na bazie jogurty naturalnego
– mocarella z pomidorkami
– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre
– sałatka z kurczakiem na bazie majonezu i świeżego ogórka
– półmiski wędlin regionalnych
– pasztet z dziczyzny
– sałatka jarzynowa
– ryba w occie
– skrzydełka w occie
– bigos
– krokiety z kapustą i grzybami
Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :
Stół słodkości
ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, makowiec, piernik, pierniczki
owoce
kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe, kompot
MENU WIGILIJNE NR 3
cena 220 zł/osoby
– Barszcz czerwony na zakwasie z ręcznie robionymi uszkami z kapustą i grzybami
– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami
– Zupa grzybowa ze swojskim pieczywem
– Żurek na zakwasie z jajkiem i biała kiełbasą
– Rosół ze swojskim makaronem
Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru): OBIAD ( 3 DANIA DO WYBORU) I KOLACJA ( 3 DANIA DO WYBORU)
– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie
– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– Kaczka pieczona z jabłkami
– Tradycyjny kotlet schabowy
– Smażony filet z pstrąga
– Gulasz wieprzowy z warzywami
– Pierogi z kapustą i grzybami
– Pierogi ruskie
– Ryba w cieście piwnym
– Łosoś w cieście francuskim
– Zrazy wołowe w sosie własnym
– Bitki wołowe w sosie z grzybami
Dodatki ( po dwa do wyboru):
Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż, puree z selera, puree ziemniaczane z karmelizowaną cebulką i masłem
Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria
Zimne przekąski ( 5 do wyboru)
– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico
– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami
– sałatka ze śledziem na bazie jogurty naturalnego
– mocarella z pomidorkami
– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre
– sałatka z kurczakiem na bazie majonezu i świeżego ogórka
– półmiski wędlin regionalnych
– pasztet z dziczyzny
– sałatka jarzynowa
– ryba w occie
– skrzydełka w occie
– bigos
– krokiety z kapustą i grzybami
Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :
Stół słodkości
ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, makowiec, piernik, pierniczki
owoce
kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe, kompot