Zapoznaj się z naszą ofertą komunijną04.12.2023
Szanowni Państwo,
Pierwsza Komunia Święta jest bardzo ważną uroczystością dla Was i Waszego Dziecka. Każdy rodzic pragnie, aby ten dzień był wyjątkowy dlatego naszym celem jest zorganizowanie przyjęcia w sposób szczególny. Poniżej przedstawiamy propozycje Menu Pierwszej Komunii Świętej.
MENU KOMUNIJNE NR 1
cena 160 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):
– Rosół z makaronem i warzywami podany
– Pikantna zupa meksykańska z siekanym mięsem
– Zupa włoska z grillowanymi warzywami
– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami
– Zupa grzybowa
Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):
– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie
– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– Kaczka pieczona z jabłkami
– Tradycyjny kotlet schabowy
– Smażony filet z pstrąga
– Gulasz wieprzowy z warzywami
Dodatki ( po dwa do wyboru):
Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż,
Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria
Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :
Stół słodkości
ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, mono porcje: rogaliki, ciasteczka( trzy do wyboru)
owoce
kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe
TORT DODATKOWO PŁATNY 10 ZŁ/OSOBY
MENU KOMUNIJNE NR 2
cena 180 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):
– Rosół z makaronem i warzywami podany
– Pikantna zupa meksykańska z siekanym mięsem
– Zupa włoska z grillowanymi warzywami
– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami
– Zupa grzybowa
Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):
– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie
– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– Kaczka pieczona z jabłkami
– Tradycyjny kotlet schabowy
– Smażony filet z pstrąga
– Gulasz wieprzowy z warzywami
Dodatki ( po dwa do wyboru):
Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż,
Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria
Zimne przekąski ( 5 do wyboru)
– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico
– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami
– sałatka ze śledziem na bazie jogurty naturalnego
– mocarella z pomidorkami
– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre
– sałatka z kurczakiem na bazie majonezu i świeżego ogórka
– półmiski wędlin regionalnych
– pasztet z dziczyzny
Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :
Stół słodkości
ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, mono porcje: rogaliki, ciasteczka ( trzy do wyboru)
owoce
kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe
TORT DODATKOWO PŁATNY 10 ZŁ/OSOBY
MENU KOMUNIJNE NR 3
cena 220 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):
– rosół z makaronem i warzywami podany
– zupa grzybowa
– Pikantna zupa meksykańska z siekanym mięsem
– Zupa włoska z grillowanymi warzywami
– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami
Danie mięsne nr 1 ( OBIAD) serwowane na paterach ( trzy do wyboru):
– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie
– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– kaczka pieczona z jabłkami
– tradycyjny kotlet schabowy
– smażony filet z pstrąga
–gulasz wieprzowy z warzywami
Dodatki ( po dwa do wyboru):
Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż,
Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria
Danie mięsne nr 2 ( KOLACJA) serwowane na paterach ( dwa do wyboru):
– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
– Sandacz na parze
– smażony filet z pstrąga
– łosoś w cieście francuskim
– skrzydełka z kurczaka na słodko podane
Zimne przekąski ( 5 do wyboru)
– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico
– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami
–– sałatka ze śledziem na bazie jogurtu naturalnego
– mocarella z pomidorkami
– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre
– sałatka z kurczakiem i świeżym ogórkiem na bazie majonezu
– półmiski wędlin regionalnych
– pasztet z dziczyzny
Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :
Stół słodkości
ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, mono porcje: rogaliki, ciasteczka ( trzy do wyboru)
owoce
kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe
TORT DODATKOWO PŁATNY 10 ZŁ/OSOBY
na bazie bitej śmietany dekoracja owocowa, napis,
smaki do wyboru :
– jogurtowo-malinowy z musem malinowym i chrupiącymi bezikami w środku ( polecany przez Szefa Kuchni)
– śmietankowo-malinowy ( bardziej słodki )
– czekoladowo- wiśniowy
DZIECI LICZYMY JAK OSOBY DOROSŁE