Pałac Myślęta

Zapoznaj się z naszą ofertą komunijną04.12.2023

Zapoznaj się z naszą ofertą komunijną

Szanowni Państwo,

Pierwsza Komunia Święta jest bardzo ważną uroczystością dla Was i Waszego Dziecka. Każdy rodzic pragnie, aby ten dzień był wyjątkowy dlatego naszym celem jest zorganizowanie przyjęcia w sposób szczególny. Poniżej przedstawiamy propozycje Menu Pierwszej Komunii Świętej.

MENU KOMUNIJNE NR 1 

cena 160 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):

– Rosół z makaronem i warzywami podany

– Pikantna zupa meksykańska z siekanym mięsem

– Zupa włoska z grillowanymi warzywami

– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami

– Zupa grzybowa

Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):

– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie

– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– Kaczka pieczona z jabłkami

– Tradycyjny kotlet schabowy

– Smażony filet z pstrąga

– Gulasz wieprzowy z warzywami

Dodatki ( po dwa do wyboru):

Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż,

Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria

Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :

Stół słodkości

ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, mono porcje: rogaliki, ciasteczka( trzy do wyboru)

owoce

kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe

TORT DODATKOWO PŁATNY 10 ZŁ/OSOBY

MENU KOMUNIJNE NR 2

cena 180 zł/osoby
Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):

– Rosół z makaronem i warzywami podany

– Pikantna zupa meksykańska z siekanym mięsem

– Zupa włoska z grillowanymi warzywami

– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami

– Zupa grzybowa

Danie mięsne serwowane na paterach ( trzy do wyboru):

– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie

– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– Kaczka pieczona z jabłkami

– Tradycyjny kotlet schabowy

– Smażony filet z pstrąga

– Gulasz wieprzowy z warzywami

Dodatki ( po dwa do wyboru):

Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż,

Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria

Zimne przekąski ( 5 do wyboru)

– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico

– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami

– sałatka ze śledziem na bazie jogurty naturalnego

– mocarella z pomidorkami

– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre

– sałatka z kurczakiem na bazie majonezu i świeżego ogórka

– półmiski wędlin regionalnych

– pasztet z dziczyzny

Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :

Stół słodkości

ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, mono porcje: rogaliki, ciasteczka ( trzy do wyboru)

owoce

kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe

TORT DODATKOWO PŁATNY 10 ZŁ/OSOBY

MENU KOMUNIJNE NR  3

cena 220 zł/osoby

Gorąca polewka serwowana w wazach ( dwie do wyboru):

– rosół z makaronem i warzywami podany

– zupa grzybowa

– Pikantna zupa meksykańska z siekanym mięsem

– Zupa włoska z grillowanymi warzywami

– Zupa porowa z mięsem mielonym i grzankami

Danie mięsne nr 1 ( OBIAD) serwowane na paterach ( trzy do wyboru):

– Karkówka wieprzowa w pikantnym sosie

– Devolay z kurczaka zielonym masłem faszerowany

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– kaczka pieczona z jabłkami

– tradycyjny kotlet schabowy

– smażony filet z pstrąga

–gulasz wieprzowy z warzywami

Dodatki ( po dwa do wyboru):

Dodatki nr 1 : gotowane ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, frytki, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż,

Dodatek nr 2: modra kapusta, zasmażane buraczki, marchewka z jabłkiem, warzywa z wody, sałatka z pora, mizeria

Danie mięsne nr 2 ( KOLACJA) serwowane na paterach ( dwa do wyboru):

– Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

– Sandacz na parze

– smażony filet z pstrąga

– łosoś w cieście francuskim

– skrzydełka z kurczaka na słodko podane

Zimne przekąski ( 5 do wyboru)

– carpaccio z polędwicy wołowej podane z grzybami leśnymi i sosem balsamico

– tatar z polędwicy wołowej z cebulką, korniszonem i kurkami

–– sałatka ze śledziem na bazie jogurtu naturalnego

– mocarella z pomidorkami

– sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami sosem vinegre

– sałatka z kurczakiem i świeżym ogórkiem na bazie majonezu

– półmiski wędlin regionalnych

– pasztet z dziczyzny

Dodatkowo podczas trwania przyjęcia :

Stół słodkości

ciasta: szarlotka, sernik, pleśniak, porzeczkowe, mono porcje: rogaliki, ciasteczka ( trzy do wyboru)

owoce

kawa, herbata, napoje typu: woda gaz, woda niegaz, soki owocowe

TORT DODATKOWO PŁATNY 10 ZŁ/OSOBY 

na bazie bitej śmietany dekoracja owocowa, napis, 

smaki do wyboru :

– jogurtowo-malinowy z musem malinowym i chrupiącymi bezikami w środku ( polecany przez Szefa Kuchni)

– śmietankowo-malinowy ( bardziej słodki )

– czekoladowo- wiśniowy

DZIECI LICZYMY JAK OSOBY DOROSŁE

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Dowiedz się więcej.